Meh Knl Kwn

please click!!

Saturday, February 13, 2010

Tengah Giler Lagu Nyh sekarang!!


HANYA DIA-CTKD


Ku cintainya kerana cara dia
Sungguh berbeda dari yang telah ku jumpa
Renungan dia tulus merasuk jiwa
Hingga terasa terus ke hati

Ku cintainya kerana kesungguhannya
Bukannya kata-kata semata-mata
Perwatakannya mengatakan segalanya
Buatku percayakan janjinya


Ku akui aku menggilainya
Ku akui aku menyintainya
Kisahku kisah dia
Cerita yang sama
Setiap detik hanya dia


Ku akui aku mengaguminya
Ku akui aku menyayanginya
Sungguhnya ku akui ku perlukan dia
Segalanya kuserah kepada dia

Cintai dia bersama mimpi-mimpinya
Cintai dia juga segala caranya
Cintai dia bersama keanehannya
Cintai dia hanya dia

Susahnye aku nak faham


Salam..
kisah aku nak citer ni bkn dari org lain pon..
tapi dalam kehidupan aku sekarang..
rasa macam serabut giler...xde ruang langsung untuk diri aku..
hurmm....susah lak cakap..nak kata aku tak memahami..aku rasa dah terlebih memahami..
nak citer pon susah..tp, aku tak suke la bile nak kene slalu bagitau apa aku buat..
rasa tak bebas langsung..
aku nak jugak masa bersama kwn2 aku..
tak kan la setiap langkah aku menapak nak kene bagitau dia...
dah macam king control plak...
langsung xpaham..aku bkn nya nak menjauhkan diri..
tapi bagi la ruang untuk diri aku sendiri....
lagipun aku baru umur 20an...bukan nye 50an..
kalo yang tu lain la pulak ceritanya..
aku tak nak menyesal bila aku fikirkan masa hidup aku sekarang hanya mengikut telunjuk orang lain...dan bukan nya aku sendiri yang buat keputusan...

sori...n3 aku yang ni macam emo sket..
hik3....nywy..thanks kepada yang sudi membaca...
leave cmmt k...
chow!..salam...



Selamat Bercuti

Sebenarnye...aku tak ada idea nak post sumtin hari ni...
tapi jari ni gatal plak nak click kat 'new post' button..
nywy..just nak wish hepi holiday to all readers terutama geng2 uitm semalaysia..
selamat bercuti..
dan kepada lecturer Tionghua tuh...
SELAMAT TAHUN BARU CINA ma..!!
semoga sejahtera selamanya..
Gong Xi 2x!!!

Friday, February 12, 2010





RM 10 330.00 bagi aku banyak giler la tu...
itu adalah jumlah duit atau hadiah wang tunai yang Orang Misteri ERA bagi untuk malam terakhir ni..
dan setelah jam menunjukkan pukul 10 lebih, maka memang ada yang menang pon..
dari Johor pulak tu..kalo aku tak silap nama dia En.Syukur..

Rule untuk dapat hadiah ni senang je...
anda hanya perlu menegur sesiapa sahaja dengan bertanyakan..
ADAKAH ANDA ORANG MISTERI ERA?

Dimana orang misteri ERA?
anda cuma perlu dengar Klu dari Radio Era..ataupun lihat di era.fm..

tapi, malam ni adalah malam terakhir utk program OME ni..
harap2 akan dianjurkan lagi di lain waktu..

Thursday, February 11, 2010

Cuba Menjadi MC?

Hihihi....
hari ahad yang lepas, aku ada masuk satu audition untuk menjadi MC atau Master of Ceremony, dalam bahasa melayunye ialah pengacara majlis. Tujuan MC Idol ni dianjurkan ialah kerana untuk mencari pelapis kepada MC2 yang sedia ada...tengok la video ni yek..

video

Begitulah aku dengan kelam kabutnye membaca straight macam highway utara-selatan..hwa3

Tahun Baru dan Cuti.

Assalamualaikum w.b.t

Sepanjang cuti nanti aku tak ada apa-apa perancangan pun, cuma ada beberapa kerja yang perlu disiapkan sebelum kuliah bermula semula.Mungkin agak sibuk sikit (cuba menyibukkan diri). Hidup ni susah nak diterjemahkan, terlalu banyak pandangan yang ingin ditafsirkan oleh pelbagai pandangan manusia. Ada yang memandang remeh, namun ada juga yang memandang ianya terlalu complicated..memang susah...

Dan kepada semua yang bercuti tu..Selamat Bercuti..dan kepada Chinese Tionghua..Gong Xi Fa Chai...Selamat Tahun Baru...semoga mendapat kesejahteraan hidup...Terima Kasih..Assalamualaikum...


Tuesday, February 9, 2010

Mainan Jiwa..

So chic...

Semanis vanilla atasnya whipped cream
Selalulah dengan senyummu
Selembut mentega yang cair di bibir
Kau lontar kata-kata manja


Apa sebenar yang kau pendamkan
Di dalam hati buat diriku
Yang tidak arif permainan jiwa
Atau sekadar
Mahu mencuba kekuasaanmu
Memukau sukma para wanita
Yang serba naif sepertiku
Apakah sebenarnya
Yang kau pendamkan
Yang kau pendamkan di hatimu buatku

Halus karamel di hidangan jeli
Sentuhan pada jejarimu
Senyaman aroma dari cangkir latte
Perasaan tenang ku dengan mu


Yang kau pendamkan di hatimu buatku


Atau sekadar
Mahu mencuba kekuasaanmu
Memukau sukma wanita
Yang serba naif sepertiku
Apakah sebenarnya
Yang kau pendamkan

Apa sebenar
Kau pendamkan buatku dalam permainan jiwa
Yang serba naïf
Atau pun sekadar
Mahu mencuba kekuasaanmu
Memukau sukma wanita
Apakah sebenar-benarnya
Katakanlah
Yang kau pendamkan di hatimu
Buatku